top of page
AdobeStock_291935222 (1).jpeg
Vad kan 
MEDICINSK LASERBEHANDLING 
göra för din slitna kropp?

Artros

Artros är ett smärtsamt tillstånd som kan orsaka olika grad av lidande. Risken att utveckla artros tilltar med ålder och kan drabba olika leder, fingrar och knä är leder som ofta drabbas. 

Nacksmärta

Vid långvariga nacksmärtor kan laserbehandling ge smärtlindring i 2-6 månader efter avslutad behandling. Whiplash är ett vanligt tillstånd som kan orsaka stort och långvarigt lidande med påverkan på vardagslivet och arbetsförmågan.

Fot och Handsmärtor

Hand och fot kan drabbas av många olika tillstånd. Några exempel kan vara musarm, karpaltunnelsyndrom, "SMS-tumme" är ett vanligt  tillstånd som drabbar även yngre människor..

Behandling

Behandlingen  är smärtfri, riskfri och tar ca 5-30 minuter och hur många behandlingar  som behövs varierar vanligtvis mellan 1-6 beroende på om akut skada eller mer långvarig, kronisk smärta.

Ledsmärtor

Smärtor i rörelseapparaten är beroende på vilken struktur som är påverkad och kan ge olika symtom vid olika aktiviteter. Muskler, senor, senfästen, slemsäckar och även skelettet kan vara påverkat. 

Testa MLB

Är du osäker på Medcinsk Laserbehandling. Det är inte jag. Kontakta mig för en diskussion kring vilka problem du har så kan vi prova oss fram till en mixad behandling som ger dig hjälp!

Olika typer av skador som med fördel kan ingå i behandlingar av:
AdobeStock_280322036 (1).jpeg
IRRADA.jpeg
OM LASERBEHANDLING

Laserljuset appliceras i kontakt med normalfrisk hud. Känslig, eller skadad hud och öppna sår behandlas i icke-kontakt på ett avstånd av någon eller några centimeter. För att få en bra behandlingseffekt behöver laserljuset kunna genomtränga vävnaden och nå det område som är tänkt att behandlas.

Infraröda våglängder såsom 904 nm (superpulsat) och 808 nm har bäst inträngningsförmåga och används därför på djupt liggande problem, exempelvis leder och muskulatur. Lasrar med synliga våglängder så som 660 nm, 520 nm och 450 nm har lägre inträngningsförmåga och används därför på ytliga problem, såsom ytliga senbesvär, hud eller sår.

När laserljus appliceras på hud eller vävnad absorberas, reflekteras, och sprids det åt flera håll. Ju längre ner i vävnaden desto svagare blir ljuset. Därför används en större energimängd laserljus vid behandling av exempelvis muskulatur och leder, i jämförelse med ett öppet sår.

Källa: www.irrada.se

bottom of page